Rozstaje wśród ścieżek inspirowanych Naturą

„Wszystkie dzieci króla” Jimahla Di Fiosy

Wpisautor: Jelonek » Śr, 30 cze 2010, 10:37

Chciałem poinformować Szanownych Forumowiczów, że właśnie została wydana książka „All the King’s Children” Jimahla Di Fiosy opisująca współczesną tradycję aleksandriańską. Jimahl, inicjowany Aleksandrianin, zasłynął intrygującą książką „A Voice in the Forest: Spirit Conversations with Alex Sanders”. Jest to jedyna chyba pozycja na rynku, która opisuje pracę współczesne covenu Tradycyjnych Wiccan, nie przez pryzmat rytuałów, ale interakcji pomiędzy poszczególnymi jego członkami, ich rozczarowań, wątpliwości, radości i osiągnięć podczas wiccańskiego treningu. Kilka lat temu, na długo przed inicjacją, lektura tej książki i jej przesłanie były dla mnie takim moim małym objawieniem. Z niecierpliwością czekałem więc na kolejną książkę Jimahla, tym bardziej, że… jestem jednych z jej bohaterów, podobnie jak kilka innych wspaniałych czarownic z mojej tradycji, z którymi miałem wielokrotnie zaszczyt pracować w Kręgu. Poświęcono mi cały osobny rozdział książki, więc na pewno nie przegapicie mojej historii opisanej prze Jimahla. :P

Przyjaciele i znajomi wiedzą co będą ode mnie dostawać w najbliższym czasie na urodziny. ;) Resztę zainteresowanych zapraszam do księgarń internetowych. ;)
Obrazek
Jelonek

Wpisy: 40

Re: „Wszystkie dzieci króla” Jimahla Di Fiosy

Wpisautor: Drakonaria » Śr, 30 cze 2010, 11:27

Heh, a moje urodziny jeszcze tak daleeeeko :( ;). Mam nadzieję, że będę miała okazję przeczytać coś niecoś wcześniej. Bo brzmi naprawdę intrygująco :). No to wygląda na to, że jesteś już sławny :D.
Zapytaj zwierząt - pouczą
I ptaki w powietrzu powiedzą.
Zapytaj Ziemi - wyjaśni
Drakonaria
Moderator

Wpisy: 263

Wpisautor: Jelonek » Śr, 30 cze 2010, 12:35

Hej,

Dla Ciebie, Draki, Jego Jelonkowatość rozważy podarowanie książki z jakiejś innej, wcześniejszej okazji. :twisted:

Jelonek
Obrazek
Jelonek

Wpisautor: Ilia » Śr, 30 cze 2010, 15:48

Pięknie. Ależ mi zaostrzyłeś apetyt na tę książkę!
Szkoda, że nie została wydana przed obroną.
Bo to niesamowicie ciekawy temat (no i polski aspekt! To by był smaczek...)!
To teraz powinnam swoją magisterkę też wydać, żeby kolejne wspaniałe pogańskie persony miały choć trochę uciechy ze słowa pisanego ;)
I ja też żałuję, że urodziny mam dopiero za rok ;P
Ilia

Wpisautor: Aili » So, 3 lip 2010, 22:23

Ja chcę! :D Brzmi naprawdę interesująco.
Brakuje dobrych książek, które opisują bardziej żywych ludzi, a nie tylko powtarzają oczywistości.
Aili Mirage vel Ailinon
it's all just smoke and mirrors
Aili
Administrator

Wpisy: 522

Powrót do Literatura