Pierwszo przepraszam, gdyż ta kategoria nie jest odpowiedni ado temta, lecz zadna nie pasuje.
Jakie zwierzęta lubicie najbardziej?
Jakie zwierze twoim zdaniem jest najbardziej magiczne?
Wiedźma + wąż = ..?
|
Zwierzaki
• Strona 1 z 1
mojego plastikowego żółwika do kąpieli co mu sie oczka świecą. Mam też takiego żywego ale nie jest aż tak fajny "Większość czarownic nie wierzy w Bogów. Wiedzą naturalnie, że Bogowie istnieją. Czasem ubijają z nimi różne interesy. Ale nie wierzą w nich. Zbyt dobrze ich znają. To tak jakby wierzyć w listonosza"
To fajnie xD Ja mam suczkę, papużki ( nie chcą znosić jajek, a jak sie wypuszcza to dzikuja i sie o meble stukaja)
= Całkiem niezły wibrator z bateryjką na dobre kilka lat. Tylko karmić trzeba. A najbardziej to ja lubię psa Keiry (Airedale Terrier), border collie (zwłaszcza pewną Tosię), mojego pająka, który miał właśnie jedenastą wylinkę i wiele, wiele innych. ;] (Aili nie morduj mnie, błagaaaaaam Sings We A Dances Of Wolfs, Who Smells Fear And Slays The Coward.
Sings We A Dances Of Mans, Who Smells Gold And Slays His Brother. - Pagan Saying
No jak to, tylko kot? [tu się oburzona posiadaczka królików miniaturowych odezwała
Ja lubie wszystkie zwierzeta, ktore da sie dobrze przyprawic.
Moja zona robi swietnego krolika w ziolach.... mniam.. No dobra jest tez troche zwierzat, ktore lubie nie tylko na talerzu A co do tych magicznych... odwroce przebiegle pytanie... co na swiecie nie jest w pewien sposob magiczne? Oczywiscie judeochrzescijanski krag stereotypow magicznych zaweza znaczaco i "narzedzia" i "symbole" i "zwierzeta" ale... mozeby sie tak wyrwac poza niego... I rede thee, Loddfafnir! and hear thou my rede,-
Profit thou hast if thou hearest, Great thy gain if thou learnest: If evil thou knowest, as evil proclaim it, And make no friendship with foes.
Pantofelek jest najbardziej magiczny, tylko nie pamietam, czy to jest zwierze
Ja mam 2 koty i magiczne to one sa... potrafia chodzic po pionowych scianach, zrzucac doniczki sila swojego umyslu oraz sikac w miejscach niedostepnych zwyklym smiertelnikom.
już nie. Brutalna biologia zdegradowała biedaczka
np. przez okno ;] "Większość czarownic nie wierzy w Bogów. Wiedzą naturalnie, że Bogowie istnieją. Czasem ubijają z nimi różne interesy. Ale nie wierzą w nich. Zbyt dobrze ich znają. To tak jakby wierzyć w listonosza"
jakie to kiedys bylo proste... drzewa i krzewy to byly drzewa, wszystko moglo byc ziolem... a teraz... jak czegos nie widac okiem nieuzbrojonym to nawet do zwierzat go nie zalicza
I rede thee, Loddfafnir! and hear thou my rede,-
Profit thou hast if thou hearest, Great thy gain if thou learnest: If evil thou knowest, as evil proclaim it, And make no friendship with foes.
Ehh.. Mam podobną wredote w domu. Ma 5 miesiecy, jest z nami od podajze 2 i matka ma jej juz dosyc. Kwiatki poniszczone, firanki pozrywane, dywan scienny stal sie droga do kwiatka wiszacego... Ale ja ja kocham xD Jest slodka i czasami chce czulosci. Wtedy przychodzi do mnie^^
Podobno psy i koty, może inne zwierzęta też, gdy znajduja się w kręgu poruszają się zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Sam tego nie sprawdziłem, bo jakoś nie wyobrażam sobie swojej kotki w kręgu... chociaż do ołtarza ją ciągnię, żeby wypić wodę...
Mam psa i kota - obie mają za nic kręgi. Przełażą, wchodzą i wychodzą. Słowem - to bzdura. Oczywiście, jak ktoś chce widzieć w zachowaniu swojego zwierzęcia takie magiczne rzeczy - pewnie je zauwazy i tak.
True Troll I am...
Mogę tylko potwierdzić za Czeskim - posiadając kota - ma on w głębokim poszanowaniu czynności magiczne... a jak zauważy iż człowiek se siądzie bez ruchu i medytuje to co najwyżej stary pieszczoch ładuje się na kolana ale nie po to żeby pomagać a aby być głaskanym i pieszczonym.
Za to sam w sobie magicznie się porusza i zmienia miejsce pobytu... na dowolnie przez siebie wybrane, w układzie... "Przed chwilą go tu nie było a teraz jest". I rede thee, Loddfafnir! and hear thou my rede,-
• Strona 1 z 1